• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Перші результати проекту «Google Apps for Education» в м. Кіровограді

Перші результати проекту «Google Apps for Education» в м. Кіровограді

2016-02-25

25 лютого 09.30 у комунальному закладі «Навчально-виховне об’єднання № 6 «Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, центр естетичного виховання «Натхнення» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» відбулася презентація проекту «Google Apps for Education», який впроваджується у навчальних закладах міста за ініціативи начальника управління освіти Кіровоградської міської ради Лариси Костенко.

В рамках заходу директором школи Надією Кравченко було ознайомлено присутніх з етапами реалізації проекту у напрямку застосування Google Apps у навчальну діяльність школи у 2015 – 2016 навчальному році та подальшими перспективами впровадження.

На базі “Google Apps” утворене хмарне середовище. До нього підключена одразу вся шкільна спільнота. Педагоги мають можливість завантажувати в акаунт домашні завдання, проекти, відео. Вчителі та учні працюють з цими матеріалами з допомогою телефонів, планшетів та комп’ютерів. Програму тестують вчителі, які розуміються на цьому і які мають необхідні гаджети. Тих, у кого поки що немає технічної можливості, ми не примушуємо працювати з новинкою. Але, хто вже включився в процес - набувають досвіду і своїми діями вмотивовують інших, - розповіла Надія Кравченко.

Міський голова Андрій Райкович та начальник управління освіти Лариса Костенко ознайомилися з напрямками практичного застосування Google Apps у роботі педагогів, учнів. Завітали на урок біології до 9-Б класу, де вивчалася тема «Будова ока» із застосування додатку Google Class та Humen Biologe.

Першим до реалізації новації підключився вчитель біології Олексій Хомутенко. Він переконаний, що з допомоги комп’ютерної новинки діти почнуть краще засвоювати та сприймати матеріал.

- Працювати із мультимедіа набагато краще, ніж використовувати під час уроку сухий матеріал і за цим, я впевнений, майбутнє, - наголосив Олексій Хомутенко. – Крім того, дітям звичайно цікаво, коли вчитель не просто розповідає, а ще й демонструє. Тоді все засвоюється краще.

Учні на питання вчителя теж можуть відповідати в режимі онлайн, перевіряти отримані знання швидким тестуванням. До нової системи школярі звикли швидко. Тим часом адміністрація школи вже готується розширяти межі проекту. Вже у березні будуть активовані акаунти батьків, і вони, в онлайн режимі зможуть отримувати всю необхідну інформацію про навчальний процес, роботу вчителів та успішність своїх дітей. Через кілька місяців в школі активують також електронний журнал. Тож батьки зможуть контролювати ще й усі оцінки своїх дітей.

Кiлькiсть переглядiв: 956