• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 20 лютого 2012 року в закладах освіти міста Кіровограда відбулись тематичні заходи до Дня соціальної справедливості

20 лютого 2012 року в закладах освіти міста Кіровограда відбулись тематичні заходи до Дня соціальної справедливості

2012-02-21

/Files/photogallery/IMG_2751.jpg

На виконання указу Президента «Про день соціальної справедливості», Постанови «Про стан соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та поліпшення умов утримання та навчання дітей зазначених категорій і дітей з обмеженими фізичними та (або) розумовими можливостями». Так в спеціальній загальноосвітній школі І-ІІ ступенів № 1 - дошкільний навчальний заклад Кіровоградської міської ради день розпочався загальношкільною лінійкою на тему: «Соціальна справедливість для всіх». У закладі проведено класні години для учнів та батьків на відповідну тематику. В групах продовженого дня вихователі провели виховні години на тему: «Соціальний захист дітей з особливими освітніми потребами». В бібліотеці закладу відбувся перегляд публіцистичного фільму на тему: «Соціальна справедливість». Проведено загальношкільний захід для вихованців, учнів та батьків з врученням солодощів від педагогів закладу.
Дітям спеціальної загальноосвітньої школи № 2 Кіровоградської міської ради Кіровоградської області допомогли створити дітям свято представники «Православної просвіти» – Антоніна Олександрівна Павловська, отець Сергій (Спасо-Преображенський храм), заступник начальника по зв’язкам з громадкістю міськвиконкому Горбенко Оксана Анатоліївна. Цей захід висвітлював телеканал ТТV та «Вечірня газета». З бесідою перед дітьми виступив отець Сергій. Наприкінці свята діти отримали солодощі від «Православної просвіти».
До Дня соціальної справедливості адміністрація дитячого будинку «Барвінок» 3 лютого та 10 лютого 2012 року спільно зі службою у справах дітей Кіровоградської облдержадміністрації та обласним телебаченням у закладі відбулись зйомки телепередачі циклу «Служба захисту дітей» з метою популяризації серед населення сімейних форм виховання та реалізації права дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання у сім’ї.
Також, за запрошенням Національного Олімпійського комітету у Кіровоградській області, вихованці дитячого будинку «Барвінок» та педагоги закладу взяли участь у науково-практичній конференції «Здоровий спосіб життя – здорова людина – здорова нація», яка відбулася 21 лютого 2012 року на базі КНТУ о 14.30.
З метою розвитку творчих обдарувань і талантів дітей, їх інтелектуального, духовного та фізичного стану, профілактики бездоглядності та безпритульності, асоціальної поведінки передбачено функціонування 21 центру естетичного виховання при загальноосвітніх навчальних закладах та 5 позашкільних навчальних закладів.

Кiлькiсть переглядiв: 828