тренінг «Google Apps for Education».

2015-10-09

/Files/images/narad/nova/f-1310-(1).jpg

Протягом 9-10 жовтня 2015 року у Кіровограді відбувся тренінг «Google Apps for Education».

Захід відбувся за ініціативи управління освіти Кіровоградської міської ради, а також за підтримки Інституту модернізації змісту освіти МОН України та офісу компанії Google в Україні.

Google Apps for Education - система безкоштовних інструментів, що надає необхідні технології для освіти та дозволяє розгорнути та підтримувати інформаційно-освітнє середовище навчального закладу.

Участь у навчанні взяли представники всіх сорока трьох шкіл міста: методисти, директори, заступники директорів, учителі. Мета дводенного тренінгу - розвиток професійних навичок педагогів в умовах неформальної освіти, зокрема цифрової грамотності та педагогічного тьюторінга; формування бачення перспектив розвитку власного навчального закладу через впровадження педагогічних та ІКТ інновацій.

Тренінг проводили співробітники відділу неформальної та інформальної освіти для дорослих Інституту модернізації змісту освіти МОН України Наталія Гущина, Олена Бурдун та Артем Герман.

З вітальним словом до учасників тренінгу звернулась начальник управління освіти Кіровоградської міської ради Лариса Костенко, ініціатор впровадження Google Apps for Education у загальноосвітніх навчальних закладах міста Кіровограда.

Під час відеозв’язку учасники спілкувались із Оксаною Іванко, заступником директора Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №73, яка поділилась досвідом роботи цієї школи з сервісами Google Apps, відповіла на питання учасників.

Учасники опановували сервіси Google Apps: Google документи, календар, пошту, ClassRoom, форми та інші. Також розглянули актуальні питання щодо розгортання хмари навчального закладу на Google Apps. Учителі працювали в групах, виконували інтерактивні вправи, використовували хмару для спільної роботи.

Для подальшого професійного спілкування та взаємодопомоги у використанні інструментів Google педагоги Кіровограда першими в Україні створили місцеву професійну Google-спільноту «Google Apps Кіровоград».

Кiлькiсть переглядiв: 898