""Вода. Тепло. Будинок"

2015-09-18

/Files/images/9ERyXFCoBlQ.jpg

З 16 по 18 вересня 2015 року в м. Кіровограді відбулася міжнародна спеціалізована виставка «Вода. Тепло. Будинок». Мета заходу – ознайомлення з кращими європейськими практиками, інноваційними підходами, сучасними технологіями та моделями управління в галузі ЖКГ. В рамках виставки були представлені 86 підприємств та організацій, які працюють у сфері енергозбереження, водопровідно-каналізаційного та житлово-комунальному господарствах. Кіровоградщину на виставці представило 24 організації. Свої досягнення демонстрували водоканали практично всіх областей України. Виставку 16 вересня відвідували старшокласники навчальних закладів міста.

З метою привернення уваги підростаючого покоління до проблем використання енергії, води, тепла, економії енергії та енергоресурсів, охорони навколишнього середовища, стимулювання інтересу до наукових досліджень і практичного застосування знань, отриманих у навчальному процесі, формування екологічної свідомості із залученням спеціалістів компаній житлово-комунальної галузі були проведені відкриті уроки з енергозбереження. У всіх навчальних закладах міста розповіли юним кіровоградцям як в умовах суттєвого підвищення вартості енергоносіїв, вміти їх заощаджувати.

Зокрема, в НВО №6 пройшла цікава зустріч учнів 5-х класів із фахівцями Київського водно-інформаційного центру в рамках міжнародної спеціалізованої виставки "Вода. Тепло. Будинок". Діти мали змогу спостерігати цікаві досліди з водою, а також отримали пізнавальну інформацію про склад, властивості та кругообіг води в природі. Всі отримали запрошення до Київського музею води.

В НВК «Кіровоградський колегіум» Президент Української асоціації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «УКРВОДОКАНАЛЕКОЛОГІЯ» Жерліцин Ю.І. розповів учням про особливості діяльності житлово-комунального господарства, а гість із Польщі Andrzej Zuber поділився досвідом та розповів про значення та важливість діяльності працівників, які забезпечують належне функціонування комунального господарства.

На захід до учнів в школу-інтернат завітали учасники виставки – директор КП «Тернопільводоканал» Володимир Антонович Кузьма з колегою Наталією Євгенівною. Вони презентували малечі збірку дитячих віршів, казок та малюнків «Вода – це життя». Їх склали та намалювали юні тернопільчани в рамках конкурсу дитячої творчості, який провели «Тернопільводоканал» спільно з місцевою телекомпанією. Один з маленьких авторів вигадав казкових героїв Крапусю та Водознайка, і їх образи було втілено у лялькові персонажі. Гості з Тернополя познайомили з ними наших малюків та в доступній для дітей формі щирою українською мовою з демонстрацією слайдів та відеофрагментів розповіли учням про роль води у житті.

В рамках даної виставки за підтримки Української асоціації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія» та сприяння управління освіти Кіровоградської міської ради проходив конкурс дитячого малюнку та відео робіт «Вода. Тепло. Будинок» серед учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Учні закладів освіти міста Кіровограда активно долучилися до участі у даному конкурсі, представивши на розсуд журі більше 500 малюнків та 17 відео-робіт на тему тепло та водозбереження. За підсумками конкурсу журі визначило та нагородило переможців грамотами та цінними подарунками.

/Files/images/P9171569.JPG

/Files/images/102_1484.JPG

/Files/images/102_1511.JPG

/Files/images/6 школа.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 907