• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про фінансування загальноосвітніх навчальних закладів міста Кіровограда у 2015 році

Про фінансування загальноосвітніх навчальних закладів міста Кіровограда у 2015 році

2015-01-27

В Україні змінився принцип фінансування загальноосвітніх навчальних закладів. З 2015 року фінансове забезпечення всіх шкіл України здійснюватиметься за принципом надання освітньої субвенції.

Відповідно до Бюджетного кодексу України (зі змінами) та Закону України від 28.12.2014 року № 80-VIII «Про Державний бюджет України на 2015 рік» фінансування загальноосвітніх навчальних закладів у цьому році здійснюватиметься за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам.

Урядом прийнято постанова від 14 січня 2015 р. № 6 «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», якими затверджено Порядок та умови використання зазначеної субвенції, встановлені розпорядники цих коштів, порядок фінансування субвенції органами Казначейства, порядок звітності та контролю.

У зв’язку з чим фінансування загальноосвітніх навчальних закладів буде здійснюватися через освітню субвенцію. Зокрема, всі кошти на фінансування загальноосвітніх навчальних закладів будуть спрямовуватися з Міністерства освіти і науки напряму до областей і районів, і там розподілятимуться за відповідною формулою.

Станом на 26.01.2015 року управлінням освіти отримано частину освітньої субвенції для виплати заробітної плати за першу половину січня 2015 року та 27.01.2015 року надано платіжні документи до органів Державного казначейства України для перерахування коштів на банківські рахунки працівників.

Кiлькiсть переглядiв: 837