• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Нове життя позашкільного центру в Кіровограді

Нове життя позашкільного центру в Кіровограді

2014-03-05

/Files/images/novini/shevchenko/IMG_0159_1.jpg
Напередодні 200-річчя Тараса Шевченка в Кіровограді відбулося врочисте відкриття відреставрованого корпусу центру позашкільного виховання "Контакт" гімназії імені Тараса Шевченка, розміщеного в будівлі колишньої земської управи.

Капітальна реконструкція двоповерхового корпусу гімназії імені Тараса Шевченка тривала два роки за кошти з державного та міського бюджетів.

На врочистій лінійці з нагоди відкриття відреставрованого корпусу біля його центрального входу зібралися учні, педагоги гімназії та гості, серед яких була й нащадок сестри Тараса Шевченка Катерини Яніна Шкода зі Знам’янки. Кіровоградський міський голова Олександр Саінсус привітав усіх присутніх зі знаменною подією, подякував будівельникам, які ремонтували будівлю, та депутатам міської ради за те, що ті з розумінням поставилися до необхідності виділення коштів на капітальну реконструкцію цього старовинного будинку. Директор гімназії Галина Война також висловила вдячність усім причетним до реконструкції будівлі, а кандидат історичних наук, доцент КДПУ імені Володимира Винниченка Сергій Шевченко розповів про минуле цієї пам’ятки архітектури місцевого значення, про історію самоврядування в нашому місті. Після цього Олександр Саінсус та Галина Война перерізали червону стрічку на вході до відреставрованого корпусу, таким чином запустивши відлік його оновленого існування.

/Files/images/novini/shevchenko/IMG_0177_1.jpg

На першому поверсі старовинного будинку знаходяться класи для всіх видів гурткової роботи, зал для занять хореографією, пульт керування обігрівом будівлі, приміщення музею гімназії, а також музею розвитку освіти Кіровограда. На другому поверсі будинку розмістилися адміністрація та психолог навчального закладу, там же тепер знаходиться простора актова зала, якої раніше в будівлі не існувало, а також кабінет Шевченкознавства.

Гімназисти та їхні наставники показали запрошеним на врочисту подію гостям приміщення центру позашкільного виховання "Контакт" гімназії імені Тараса Шевченка, зокрема кабінет Шевченкознавства, червону стрічку на вході до якого перерізав народний депутат України Андрій Табалов, коштом якого й було облаштовано цей кабінет. В актовій залі пройшли врочистості до 200-річчя Тараса Шевченка, під час яких учасники відкриття центру хвилиною мовчання вшанували загиблих на Майдані Незалежності в Києві, почули розповідь про життя і творчість Тараса Шевченка, а також виступ хору під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, почесного громадянина Кіровограда Юрія Любовича, учасники якого проспівали пісні на слова Тараса Шевченка. Під час цього врочистого заходу Галина Война вручила подяки від педагогічного колективу гімназії імені Тараса Шевченка за активну участь у відродженні старовинного корпусу гімназії народним депутатам України Олександрові та Андрієві Табаловим, Олександрові Саінсусу, Юрієві Любовичу, та начальникові управління капітального будівництва Кіровоградської міської ради Вікторові Ксенічу.

/Files/images/novini/shevchenko/IMG_0200_1.jpg

/Files/images/novini/shevchenko/IMG_0196_1.jpg

/Files/images/novini/shevchenko/IMG_0207_1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 773