Серпневий старт освітян

2013-08-29

/Files/images/novini/Серпнева_2013.jpg
Цьогорічна серпнева конференція педагогічних працівників міста, яка традиційно проходить напередодні початку навчального року, була присвячена пам’яті видатного педагога, як говорять, вчителя вчителів, Василя Сухомлинського, якому цього річ святкуватимуть 95 років від дня народження.

Численна освітянська громада Кіровограда зібралась 29 серпня 2013 року в актовій залі кібернетико-технічного коледжу, щоб привітати своїх колег з початком навчального року, підбити підсумки року минулого, накреслити плани на майбутнє. Привітати педагогів міста завітали міський голова Олександр Саінсус, заступник міського голови Вадим Дрига, начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко. Всі вони відзначали вагомий внесок освітянської громади обласного центру у загальний розвиток галузі Кіровоградщини в цілому, адже приємно відзначити, що за підсумками цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання з дев’яти випускників області, які набрали найвищу кількість балів, п’ятеро було з Кіровограда. Так само й половина від загальної кількості переможців Всеукраїнських предметних олімпіад, також є учнями саме кіровоградських навчальних закладів. Тож, найкращі педагоги міста по праву були вшановані та нагороджені за вагомі заслуги на освітянській ниві. Звання "Заслуженого працівника освіти" було присвоєно директору ЗОШ № 8 Ігорю Яковлеву, ряд вчителів отримали з рук міського голови та його заступника Грамоти та Подяки обласної державної адміністрації, Кіровоградської міської ради та її виконавчого комітету, подяки міського голови, грамоти департаменту освіти та науки облдержадміністрації, управління освіти міської ради та інші відзнаки.

Оплесками зустріли освітяни повідомлення про те, що виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про виплату надбавок у розмірі 50 відсотків від посадового окладу тим вчителям, які підготували переможців четвертого етапу Всеукраїнських предметних олімпіад.

Вшановані були також керівники освітніх закладів, які на достойному рівні організували літній відпочинок та оздоровлення дітлахів під час канікул. Теплі слова вітань отримали й переможці обласного конкурсу "Молода людина року". Тим самим давши поштовх у досягненні трудових здобутків нинішньому поколінню молодих спеціалістів, які влились у багатотисячну родину кіровоградських педагогів. Саме молодих вчителів, трудовий стаж яких лише тільки розпочався, привітали всі присутні, а Вадим Дрига і Лариса Костенко під бурхливі аплодисменти вручили їм трудові книжки, побажавши успіхів на педагогічному поприщі.

Не залишились осторонь вітальних промов та вручення нагород і лідери двох освітянських профспілок, відзначивши внесок первинних організацій у розвиток профспілкового руху.

Уважно вислухавши доповідь начальника управління освіти міської ради Лариси Костенко про впровадження державних стандартів початкової базової та повної загальної середньої освіти, підсумки роботи галузі за 2012-2013 навчальний рік та плани на новий 2013-2014 навчальний рік, педагоги активно включились у її обговорення.

Також освітяни мали можливість придбати різноманітні педагогічні новинки та дидактичний матеріал на книжковій ярмарці, яка була розгорнута у вестибюлі коледжу.

Кiлькiсть переглядiв: 772