• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Рідна мова — національний скарб: кропивничан закликають долучитися до написання всеукраїнського радіодиктанту

Рідна мова — національний скарб: кропивничан закликають долучитися до написання всеукраїнського радіодиктанту

2022-11-08

Рідна мова — національний скарб: кропивничан закликають долучитися до написання всеукраїнського радіодиктанту

Кропивничан запрошують долучитися до написання всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який відбудеться 9 листопада об 11:00 з нагоди відзначення Дня української писемності та мови. Про це повідомила начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко.

- Управління освіти ініціювало проведення челенджу “Рідна мова — національний скарб”. Загалом понад пів сотні різноманітних творчих заходів відбудеться у дошкільних освітніх закладах, школах та шкільних бібліотеках до Дня української писемності та мови, - повідомила Лариса Костенко. - Зокрема, в закладах дошкільної освіти вихователі проводитимуть практичні заняття з мовленнєвого розвитку, ознайомлення дітей з українським народознавством, фольклором, дитячою літературою українських письменників і авторів рідного краю, літературні вікторини дитячого фольклору, конкурси декламаторів, мініатюри-інсценівки та багато інших заходів.

Цікаві та пізнавальні заходи відбудуться у кропивницьких школах. Учнів запрошують взяти участь у квестах на знання української мови, патріот-шоу “Я люблю Україну!”, філологічному КВК “Я знаю свою мову найріднішу”. Крім того, заплановане проведення конференцій, круглих столів, конкурсів, перегляд відеофільмів та написання есе, літературні кав’ярні тощо.

Книжкові виставки, презентації, вікторини, ігри і квести, змагання всезнайок та інші цікаві заходи, присвяченні знанням рідної мови, підготували для своїх відвідувачів й шкільні бібліотеки.

- Запрошую дітей та їхніх батьків долучитися до написання всеукраїнського диктанту національної єдності та взяти участь у запланованих заходах. Сьогодні знати і спілкуватися рідною мовою надзвичайно важливо, адже мова - це не тільки ідентифікація нас, як нації, це — потужна зброя у боротьбі з російським агресором, - наголосила Лариса Костенко.

Кiлькiсть переглядiв: 459