• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Підготовка до нового навчального року

Підготовка до нового навчального року

2022-08-25

/Files/images/naradi/16.08.22.jpg

З метою проведення практичних навчань керівників закладів освіти щодо організації навчального процесу під час воєнного стану 16 серпня та 17 серпня в закладах загальної середньої та дошкільної освіти представниками управління освіти та відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного закладу населення Кропивницької міської ради та співробітниками Національної поліції проведено семінари.

Фахівці навчально-методичного центру з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в області розповіли про основні заходи цивільного захисту, його організацію у закладах освіти, зміни в організації цивільного захисту та документах із появою небезпек військового характеру та планування реагування на раптовий напад противника та при надзвичайному стані. Ознайомили керівників із алгоритмом реагування на сигнал “повітряна тривога”, порядком переміщення вихованців, учнів та учасників навчально-виховного процесу до укриття, переліком необхідних там інструментів і механізмів, засобів пожежогасіння та гігієни тощо.

Також, спеціалісти ДСНС ознайомили учасників навчань з процесом організації укриттів для учасників освітнього процесу у захисних спорудах цивільного захисту, а медики провели майстер-клас із надання першої домедичної допомоги.

У закладах освіти триває організаційна і технічна підготовка до початку нового навчального року. Яким він буде цього річ в умовах воєнного стану – визначають спільно адміністрації шкіл разом із батьками учнів.

Відповідно до доручення голови обласної військової адміністрації в усіх закладах загальної середньої освіти міста відбуваються батьківські збори, під час яких їх учасникам демонструють умови безпеки для учнів та вчителів. За результатами прийнятих рішень, батьки пишуть заяви щодо обраних ними форми навчання для своїх дітей.

На збори запрошують і співробітників ГУ ДСНС України у Кіровоградській області, які нагадують учасникам навчального процесу про основні вимоги цивільного захисту: алгоритм дій під час сигналу повітряної тривоги, евакуації з приміщення освітньої установи, правила безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів, наявність інформації про телефони виклику екстрених служб тощо. Увагу батькам, крім того, звертають на вимоги, які висуваються до захисних споруд цивільного захисту у закладах освіти та на правила поведінки в них.

Кiлькiсть переглядiв: 370