• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Освіта - флагман проєкту «Кропивницький – розумне місто»

«Освіта - флагман проєкту «Кропивницький – розумне місто»

2021-06-04

/Files/images/novini/kolegum/04.06.21.jpg

03 червня з метою опанування інформаційних технологій та ефективного використання їх у роботі, вдосконалення цифрової компетентності педагогічними працівниками на базі приміщенні навчально-виховного комплексу «Кіровоградський колегіум-спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад-центр естетичного виховання» відбувся форум учителів закладів загальної середньої освіти міста «Освіта - флагман проєкту «Кропивницький – розумне місто».

Учасниками форуму були заступники директорів та вчителі, котрі використовують програму mozaBook та інтерактивний пристрій CamTouch.

Начальник управління освіти Лариса Костенко акцентувала увагу учасників форуму на ключових здобутках в галузі освіти. Вона згадала про мобільний додаток “Освітній навігатор”, за допомогою якого кропивничани можуть зареєструвати дитину в дошкільний навчальний заклад, у перший клас, у різноманітні гуртки позашкільної освіти чи обрати профільні класи старшої школи. Створена в додатку і платформа для дистанційного навчання.

Під час форуму Дмитро Галько (тренер ТОВ "Едпро Дистрибюшн", Diamond mozaLearn ICT Expert. м. Львів), Максим Задніпренко (менеджер з розвитку проекту CamTouch м. Київ) допомогли вчителям в опануванні інформаційних технологій та ефективного використання їх у роботі; сприяли вдосконаленню цифрової компетентності педагогічними працівниками закладів загальної середньої освіти міста Кропивницького; дали можливість обмінятися напрацюваннями та досвідом; окреслити поточний стан ІТ технологій в освіті та спланувати її подальший розвиток.

Далі форум перейшов у формат панельних дискусій, де також виступили педагоги кропивницьких шкіл. Зокрема, директор навчально-виховного комплексу „Кіровоградський колегіум – спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад – центр естетичного виховання” Олена Максимова на прикладі вебсайту очолюваного нею закладу говорила про нові технології навчання і про те, як такий сайт стає центром шкільної комунікації. Тетяна Пузир, заступник директора комунального закладу “Навчально-виховне об’єднання І-ІІІ ступенів “Мрія”, ділилася своїм досвідом використання спеціальних інтернет-платформ в управлінській діяльності, Станіслав Пустовойт, вчитель географії комунального закладу „Навчально-виховне об’єднання ліцей - школа – дошкільний навчальний заклад „Вікторія – П”, розповів про використання можливостей платформи mozabook на уроках географії, а Сергій Савенко, вчитель комунального закладу „Навчально-виховне об’єднання „Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 16 – дитячий юнацький центр „Лідер” - про інтерактивний сенсорний модуль як засіб підвищення зацікавленості і взаємодії при вивченні предмета «Захист України».

/Files/images/novini/kolegum/фотка від ОЗ.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 530