• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відбулася онлайн-нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти

Відбулася онлайн-нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти

2020-07-29

/Files/images/фото ЛДК_30 07 2020.jpg

29 липня 2020 року начальник управління освіти Лариса Костенко провела онлайн-нараду з керівниками закладів загальної середньої освіти.

2020 році у випускних класах кропивницьких шкіл навчалися 1330 учнів, з яких 118 отримають заслужені медалі за гарне навчання: 88 золотих та 30 срібних. У порівнянні з минулими роками, кількість медалістів збільшилась: найбільша їхня кількість – 21, зафіксована у Науковому ліцеї.

- Моніторинг результатів зовнішнього незалежного оцінювання ми проведемо в кінці серпня, і обов’язково оприлюднимо цю інформацію, - відзначила начальник. - У серпні також вручимо медалі випускникам. Це будуть локальні зустрічі із дотриманням усіх карантинних вимог. Разом з медалями кращим учням вручатимуть і спеціальну відзнаку від міської ради “Гордість міста”.

Щодо організації навчального процесу у 2020/2021 навчальному році, Лариса Давидівна підкреслила, що керівники закладів загальної середньої освіти отримають алгоритми, за якими готуватимуть школи до 01 вересня.

- Зараз триває активна підготовка, щоб забезпечити навчальні заклади усім необхідним. У школах, станом на сьогодні, заготовлені пірометри, запас антисептиків, проводимо закупівлю миючих засобів та засобів індивідуального захисту, - розповіла Лариса Костенко. - Якщо учні навчатимуться в класах по 15 осіб, то навчальний процес поділимо на кілька змін. Для початкової школи уроки триватимуть по 20-25 хвилин. Також у нас вже є варіанти розташування меблів у класах.

Очільниця управління освіти звернула увагу на організації харчування учнів молодших класів. У разі, якщо робота їдалень виявиться під забороною, будуть закуповуватись сухпайки.

Під час наради з директорами шкіл розглядатимуться різні форми навчання: класичне - з дотриманням санітарних вимог відповідно до визначеної карантинної зони. Лариса Костенко зауважила, що в управлінні освіти готуються до всіх можливих варіантів, але найбільше сподіваються, що 01 вересня діти повернуться за шкільні парти.

- Ми врахували побажання батьків та громадських організацій щодо проведення навчання з елементами дистанційності. Ми почали вивчати різні платформи, рекомендовані Міністерством освіти і науки щодо елементів дистанційного навчання і обрали платформу з можливістю проводити онлайн навчання під розклад, - поділилася очільниця. – Під час такого уроку вчитель буде бачити, хто присутній. Є дошка, матеріали для завантаження, домашні завдання, журнал та звіти. Передбачені чат окремо з кожним учнем і всім класом. Особливість системи ще й у тому, що учні бачитимуть тільки вчителя. До того ж усі уроки записуватимуться. Наразі система тестується управлінням освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 743