"Я хочу чути"

2019-05-14

/Files/images/novini/rts/IMG-0e5e4808dbac73f2fcfe82f6c624b1b0-V.jpg

В рамках Дня кохлеарної імплантації в Україні, фахівці інклюзивного ресурсного центру Міської ради міста Кропивницького організували та стали учасниками благодійного забігу «Я хочу чути».

В цей день учасники благодійного забігу, а зареєстрованих було 86, підтримали Мотовілову Маргариту, дівчинці 1 рік 8 місяців і вона потребує кохлеарної імплантації

Метою заходу було поширення інформації щодо необхідності раннього втручання та своєчасної кохлеарної імплантації, як сучасного та ефективного методу реабілітації важких сенсоневральних втрат слуху та привернення уваги суспільства до проблем сімей, що виховують дітей з порушеннями слуху. В заході приймали участь діти, що користуються системами кохлеарної імплантації, члени їх родин, сім’ї, що виховують дітей звичайного розвитку, професійні спортсмени та небайдужі мешканці міста.

Кохлерна імплантація – це ефективна та надійна технологія слухової допомоги людям з важкою втратою слуху, що дає можливість сприймати звуки навколишнього середовища, розуміти усне мовлення і тим самим забезпечує основу для повної соціальної реабілітації людей з важким та глибоким порушенням слуху.

Нажаль в Україні існує черга на встановлення процесор. Діти втрачають дорогоцінний сензитивний період природнього розвитку мовлення, а з тими темпами, з якими зараз виділяються гроші – це 150-200 імплантів у рік – чекати треба мінімум кілька років. Зараз черга — це приблизно 580 дітей.Через це багато батьків збирають кошти самостійно. Адже для дітей, що мають порушення слуху, дуже важливо зробити це якнайраніше.

Не менш важлива правильна реабілітація: від цього залежить, наскільки швидко та ефективно дитина зможе опанувати мовлення. В інклюзивно-ресурсному центрі міста працює команда спеціалістів, які гарантують якісний професійний супровід, основне питання - вчасна операція з кохлеарної імплантації.

Сьогодні у місті проживає 18 дітей, які завдячуючи інноваційному пристрою успішно розвивають мовленнєві навички та застосовують їх для спілкування, вони виростають впевненими і мають більше незалежності в своєму житті.

Захід був підтриманий керівництвом Корпорації «ХХІ століття», молодіжною радою ФПО - Клуб прогресивних ініціатив, Кропивницьким клубом бігуKRORUNCLUB, ГО «Спілка особливих сімей «Ожина», компанією Cohlear, волонтерами Корпусу Миру США.

/Files/images/novini/rts/IMG-96df6fb12f48ef6037a24ca5038b9e34-V.jpg

/Files/images/novini/rts/IMG-eff149d39f5d83b793463684cbd19b89-V.jpg

/Files/images/novini/rts/IMG-ff9e6414aa3c7908e79f19ab24b163f4-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 938