«STEM-ВЕСНА-2019»

2019-03-21

/Files/images/novini/2017_novini_/STEM.jpg

ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України (відділ STEM-освіти) м. Київ спільно з Льотною академією Національного авіаційного університету у рамках договору про співпрацю та комунальний заклад „Навчально-виховне об’єднання „Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад школа І ступеня „Гармонія” – гімназія імені Тараса Шевченка – центр позашкільного виховання „Контакт” 20 квітня 2019 року проводить Всеукраїнський фестиваль «STEM-ВЕСНА-2019» з метою ознайомлення педагогічної громадськості з інноваційними освітніми технологіями, необхідними для реалізації концептуальних засад Нової української школи, створення платформи для спілкування, пошуку і підтримки перспективних наукових ідей щодо розвитку STEM-освіти в Україні та демонстрації рівня освітніх досягнень в інноваційній сфері.

STEM-фестиваль проходитиме 20 квітня 2019 року в Льотній академії Національного авіаційного університету (відкриття о 09.40 год.) за адресою: м. Кропивницький, вул. Добровольського, 1 (І навчальний корпус, 317 ауд.).

STEM є популярним напрямом в освіті, що охоплює фундаментальні науки (Science), технології (Technology), наукову творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Цей напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент та інноваційні технології, призначений для підготовки фахівців технічного профілю в світі.

STEM-фестиваль ставить перед собою мету зацікавити сучасною наукою широку аудиторію, розвинути здібності дітей та підлітків в різних сферах STEM-освіти, підтримати інтерес до цікавих технічних напрямків і дати можливість молоді проявити себе.

Напрями роботи Всеукраїнського фестивалю «STEM-ВЕСНА-2019»:

1. Від теорії до практики: конференції, семінари, круглі столи, майстер-класи.

2. Від ідеї до міжнародного визнання: змагання, конкурси, хакатони, турніри.

3. Від цікавої науки до STEM-проектів: виставки, фестивалі.

4. Від навчання до успішної кар’єри: уроки, тренінги, семінари, зустрічі з менторами, екскурсії.

5. Від вчителя до диригента НУШ: семінари вчитель-вчителю, майстер-класи, обмін досвідом.

В рамках проведення STEM-фестивалю відбудеться весняний «Марафон STEM–уроків 2019».

Кiлькiсть переглядiв: 988