Профілактика булінгу

2018-12-11

/Files/images/bulng/5.jpg

За останній час тема булінгу набула широкого розголосу. З’являються різноманітні публікації в соціальних мережах, все частіше можна побачити скарги батьків на батьківських порталах, вчителі та психологи відзначають, що кількість звернень зростає.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Україна посідає четверту сходинку серед країн Європи за рівнем проявів агресії підлітків. На першому місці Росія, на другому – Албанія і на третьому – Білорусь.

11 грудня 2018 року на базі навчально-виховного комплексу „Кіровоградський колегіум – спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад – центр естетичного виховання” Кіровоградської міської ради Кіровоградської областіуправлінням освіти міської ради міста Кропивницького було проведено психолого-педагогічний семінар «Профілактика булінгу» для педагогів, батьківської громади та учнів закладів загальної середньої освіти.

/Files/images/bulng/3.JPG

/Files/images/bulng/4.jpg

Під час теоретичної частини семінару виступили: начальник управління освіти Міської ради міста Кропивницького Лариса Костенко, начальник Головного територіального управління юстиції в Кіровоградській області Вадим Гуцул, голова Громадської організації «Молодіжне об’єднання «Рідне місто» Катерина Шамардіна, інспектор сектору ювенальної превенції Кропивницького відділу поліції ГУНП України в Кіровоградській області Олена Запісочна.

/Files/images/bulng/6.jpg

/Files/images/bulng/1.jpg

/Files/images/bulng/2.jpg

/Files/images/bulng/7.jpg

Присутніх вразив і мотивував до протидії жорстокого поводження по відношенню до дітей виступ студії соціально-психологічного театру «Соціолла» «Німий біль» (керівник Ланчуковська Ліна, ЗОШ №2).

/Files/images/bulng/8.jpg

Учасники семінару ознайомилися з теоретичними засадами соціально-економічних викликів і проблем в дитячому середовищі, а саме булінг у школі: причини, наслідки, допомога. Для педагогів, учнів та батьків було представлено результати анонімного опитування «Насильство та його прояви в учнівському середовищі» в рамках проекту «Стоп шкільний терор», розкрито поняття та види булінгу, переглянуто та обговорено відео «Соціальна реклама. Протидія булінгу».

/Files/images/bulng/9.jpg

В рамках міського психолого-педагогічного семінару з протидії шкільного булінгу для батьківської аудиторії був проведений практикум під назвою "Маски булінгу", де разом з представниками батьківської громади намагались віднайти способи вирішення проблеми шкільного булінгу. Цікавим та повчальним був практикум для школярів, в ході якого діти змогли проявити себе та закріпити набуті знання.

/Files/images/bulng/10.jpg

/Files/images/bulng/11.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 1103