ПЕРШИЙ МІСЬКИЙ ПАТРІОТИЧНИЙ СЕМІНАР

2018-10-19

/Files/images/novini/2017_novini_/FB_IMG_1539974278224.jpg

19 жовтня 2018 року, за ініціативи міського координаційного сектору національно-патріотичного виховання дітей та молоді, на базі НВО № 16 відбувся перший міський семінар-нарада з керівниками гуртків національно-патріотичного виховання закладів загальної середньої та позашкільноїосвіти, на тему: «Оптимізація засад гурткової роботи з національно-патріотичного виховання дітей та молоді».

Захід відвідало 24 педагогічних працівники відповідного навчально-виховного напряму з більшості освітніх закладів м. Кропивницького.

Учасникам семінару було запропоновано наступну програму:

1. Ознайомлення з програмами та планами гурткової роботи національно-патріотичного напряму.

2. Концептуальні засади гурткової роботи з національно-патріотичного виховання.

3. Матеріальне забезпечення напрямів гурткової роботи з національно-патріотичного виховання в практичних аспектах.

4.Круглий стіл з обміну досвідом та виявлення актуальної проблематики.

Семінар відкрила Ткач А.В.– спеціаліст І категорії управління освіти Міської ради м. Кропивницького, член міського координаційного сектора національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Повідомила мету заходу, ознайомила з порядком денним задала параметри регламенту та окреслила коло актуальних питань навколо програмного забезпечення патріотичних гуртків міста.

З методологічних питань виховної роботи доповідав Чорний П.Г – завідувач відділу військово-патріотичного виховання КЗ СЮТ, голова міського координаційного сектора національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Увага була зосереджена на Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді та шляхах її адаптації в навчально-виховний процес.

З третього питання виступав Савенко С.І.– вчитель предмету «Захист Вітчизни», член міського координаційного сектора національно-патріотичного виховання дітей та молоді, який розглянув процес виховання юних патріотів під кутом матеріально-технічного забезпечення.

Надалі почалося жваве обговорення запропонованої проблематики, яке дійшло конструктивних рішень. Насамперед, було схвалено пропозицію провести наступну зустріч на базі школи-інтернату; виявилися ентузіасти, в короткий термін, розробити універсальну програму гуртка патріотичного напряму; було розглянуто пропозиції щодо узгодження планів роботи та підготовки до загальноміських заходів.Тож, організаційна частина відбулася. Попереду науково-практичне вдосконалення фахівців.

Кiлькiсть переглядiв: 953