• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Освітній простір міста. Хроніка становлення від незалежності до сьогодення»

«Освітній простір міста. Хроніка становлення від незалежності до сьогодення»

2016-08-30

/Files/images/novini/teatr/LEON8831.JPG

Обираючи для дитини школу, ми орієнтуємося на її репутацію, як вона забезпечена, де розташована. І найчастіше забуваємо, що школа - це найперше – вчителі: закохані в свій предмет, здатні зацікавити учнів і повести їх у подорож по країні знань.

30 серпня 2016 року в Кіровоградському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Марка Кропивницького відбулась серпнева нарада педагогічних працівників міста «Освітній простір міста. Хроніка становлення від незалежності до сьогодення».

/Files/images/novini/teatr/3.jpg У нараді взяли участь заступники міського голови Олександр Мосін та Наталія Дзюба, секретар міської ради Сергій Бойко, голова міського комітету профспілки працівників освіти і науки України Олександр Дзюба, голова вільної профспілкової організації вчителів міста Кропивницький Володимир Фундовний, заслужені працівники освіти, заслужені вчителі України та ветерани педагогічної праці.

Начальник управління освіти Лариса Костенко проаналізувала результати за попередній рік та визначила завдання на новий навчальний рік.

Сьогодні у Кропивницькому працюють понад 5 тис освітян. Починаючи з 1991 року фінансування освіти збільшилось у 22 рази: з 17 млн до 378 млн грн. Згідно з презентованими данними середня зарплата вчителів обласного центру становить 3877 грн. Заклади освіти Кропивницького укомплектовані кадрами на 100 %.

Основним завданням на найближчий рік, відзначила Лариса Костенко, є покращення якості освіти в закладах освіти міста, якісніша підготовка учнів до ЗНО з окремих предметів, організація профільного навчання старшокласників.

/Files/images/novini/teatr/LEON8888.JPG За творчу педагогічну діяльність та підвищення ефективності навчально-виховного процесу кращим педагогам міста були вручені сертифікати на отримання грошової винагороди, Подяки управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Трудові книжки вручили і молодим педагогам, які цьогоріч вперше розпочнуть свій учительський шлях. Цього року у школи прийшли працювати 25 молодих фахівців.

/Files/images/novini/teatr/2.jpg

За ініціативи начальника управління освіти Кіровоградської міської ради Лариси Костенко, під час другої частини наради була проведена «Творча педагогічна студія», де присутні мали змогу здійснити незвичайну подорож – побувати в школі нашої мрії. Там працюють найкращі вчителі, що презентували свої фрагменти уроків, які побачили присутні, а поважні експерти визначили кращих з кращих.

Ґрунтом заходу стала підготовча робота, а саме: групою експертів з управління освіти Кіровоградської міської ради, Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. В. Сухомлинського було визначено кращих педагогів навчальних закладів міста. Про досягнення провідних педагогів міста Кропивницького надруковано статтю у місцевій газеті «Україна центр».

Близько 200 учасників «Творчої педагогічної студії» стали учнями в «Школі нашої мрії», де в невимушеній атмосфері визначені експертами педагоги ЗОШ №4, «Мрія», НВО №16, 18, 20, 24, 25, 33, НВО «Вікторія-П», НВК № 26, 34, гімназії ім. Т. Шевченка, педагогічного ліцею представляли своє педагогічне кредо та ділилися досвідом роботи. Апогеєм став виступ директора гімназії нових технологій навчання Любові Краснової.

Нетрадиційна форма проведення, яскравий музичний супровід, презентація досвідів знаних учителів дали потужний поштовх до творчих звершень в новому 2016/2017 навчальному році.

/Files/images/novini/teatr/LEON8933.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 1004