• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відбулися військово-польові збори в рамках проекту «Майбутній захисник України».

Відбулися військово-польові збори в рамках проекту «Майбутній захисник України».

2016-05-24

/Files/images/novini/stroy__psnya_/maybutny_zahisnik_/IMG_0033.JPG

24 травня 2016 року на базі військової частини 1405 села Веселівка відбулися військово-польові збори учнів 11-х класів загальноосвітніх закладів міста в рамках проекту «Майбутній захисник України». Метою проекту було формування в учнівської молоді патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про свій народ, сприяння становлення її як правової, демократичної, соціальної держави. Ці збори завершують вивчення предмета «Захист Вітчизни» та сприяють виробленню практичних навичок у юнаків та дівчат з медично-санітарної, тактико – спеціальної,фізичної, моральної та духовної підготовки.

На сьогодні базові навчальні заклади є єдиним центром з підготовки всіх без винятку юнаків та дівчат до захисту Вітчизни.

/Files/images/novini/stroy__psnya_/maybutny_zahisnik_/IMG_0026.JPG

У заході взяли участь 170 старшокласників, які спробували себе у військово-прикладних видах спорту – змагалися на витривалість, швидкість, вміння орієнтуватись.

Свято розпочалося з урочистого відкриття військово – польових занять.

/Files/images/novini/stroy__psnya_/maybutny_zahisnik_/IMG_0008.JPG /Files/images/novini/stroy__psnya_/maybutny_zahisnik_/IMG_0020.JPG

З вітальними словами до присутніх звернулися керуючий справами виконавчого комітету міської ради Альвіна Бондаренко та начальник управління освіти Кіровоградської міської ради Лариса Костенко.

Після проведення урочистого відкриття учасників ознайомили з історією військової частини, зразками військової техніки, стрілецькою зброєю та її матеріальною частиною, з засобами зв’язку. А далі розпочалась практична частина: юнаки виконували вправи з вогневої підготовки – стрільби бойовими набоями з автомата Калашникова, розібрання - зібрання автомата, здавали фізичні нормативи з предмету(смуга перешкод), виконували стройові вправи, отримували комплекс знань, спрямований на тренування високої дисципліни, а також з захисту від зброї масового ураження, медичної підготовки; закріплювали набуті знання та вміння з предмету «Захист Вітчизни».

Учні продемонстрували високі командні та особисті показники. На практиці застосували свої теоретичні вміння працювати в команді, набули нового досвіду і дізнались багато цікавого. І хоч часом вони поводять себе як бешкетники, та все ж відчувається, як подорослішали, беруть на себе відповідальні завдання і з честю вирішують їх! Польова форма личить їм усім.

/Files/images/novini/stroy__psnya_/maybutny_zahisnik_/IMG_0065.JPG

Застосування набутих знань із допризивної підготовки на практиці стане запорукою формування вільної патріотичної особистості, добробуту українського народу, правової держави, рівноправної інтеграції до європейського співтовариства.

Велика подяка професіоналам своєї справи: командуванню та військовослужбовцям в/ч А 1405, методисту центру методичної та соціально-психологічної служби Степанчуку С.С., вчителям предмету «Захист Вітчизни» - Савенко С.І., Капчелі О.П., Захаревічу Д.М., Самбуру А.А. та іншим педагогічним працівникам за гарну спільну роботу.

Кiлькiсть переглядiв: 967